jones

 

This beach house sits atop a ridge with stunning views of Matapouri Bay. It had been in the family for many years. However its owners required an additional bedroom and ‘outdoor room’ to meet the needs of the extended family.

With limited options for placement of the new bedroom wing, and to avoid the need for circulation through the existing living space, a custom designed sliding partition wall was required. On the other side of the house a covered outdoor room with wood burning fire was created utilising operable louver systems. The frame structure was required to rake back on a 45 degree angle to ensure uninterrupted views from the existing kitchen/dining space. New bi-folding doors off the existing dining space allow long awaited outdoor dining. Extensively reconfigured decks link all of the spaces at the front of the house.  

This project is about to start construction.